LINTEUM

Linteum on paratiisipukujen tuotemerkki. Linteum-mallistoon kuuluvat myös käärinliinat, sukat sekä arkkutekstiilit.

ELÄVIÄ TUOTTEITA

Suomalaista taideteollisuutta

Vernum valmistaa korkeatasoisia tekstiilejä. Nimitämme tuotteitamme ”eläviksi tuotteiksi”, koska niissä asuu sielu ja henki. Matrona –tuoteryhmä sisältää useita, erilaisilla kädentekniikoilla tuotettuja pieniä sarjoja, kulttuurisisältöisiä tuotteita sisustukseen ja käyttöesineiksi, vaatetukseen ja leluiksi. Matrona – Design –tuotteet yhdistävät suunnittelua, traditioita, luonnonmateriaaleja ja Pohjolan kulttuurihistoriaa.  Tuote-esimerkkinä sivuilla ovat Matrona-huovat, joiden kuviot on yksilöllisesti käsin kuvioitu huovan pintaan. Sarjaa tuotetaan pienimuotoisesti, jolloin voimme taata tuotteiden ainutlaatuisuuden, korkean tason ja eettisen taustan. Teimme tuotekehitystyötä löytääksemme parhaat, ilmaisulliset keinot, työtavat ja materiaaliyhdistelmät matkahuoville. Kotisivuilla on esillä kiehtova sarja matkahuopia, joiden aiheina ovat mm. esihistoriallisen ajan kallio-, uurros ja luolamaalaustaidetta eri puolilta maailmaa. Matkahuopakokoelman toisena teemana ovat keskiaikaiset painetut kuvat. Kokoelmaan on valittu kuvamateriaalia, jonka aiheiden runsaudensarvi on kuin aarrearkku suunnittelijalle. Huopien kolmantena teemana ovat olleet kansanomaiset taika- ja varausmerkit. Näistä merkittävistä historiallisista aiheista on ollut innostavaa valmistaa tekstiilikokoelma, jolla on sisältöä. Pyrin kokoelman avulla avaamaan esi-isiemme salaisen ja piilotetun maailman, ja näyttää kuinka rikkaassa ja monipuolisessa visuaalisessa ja kulttuurisessa maailmassa ihmiset elivät jo menneinä aikoina.


Matrona-tuotemerkin alle on koottu erilaisia tuotesarjoja, joiden tarkoituksena on vahvistaa pohjoismaista identiteettiä ja avata Pohjolan menneisyyttä myös kauempaa tuleville matkailijoille. Matkoillani olen huomannut, että ihmiset kaipaavat yhä enemmän aitoja kulttuurituotteita. Kuitenkin matkamuistotarjonnassa on vähäisessä määrin kiinnitetty huomiota kulttuurisidonnaisiin arvoihin ja sisällöllisiin elämyksiin. Tuotteemme peilaavat menneisyyden historian ja kulttuurin kuvia. Matrona –Design -tuotteiden  arvo on kuvien välittämissä kertomuksissa, aidoissa materiaaleissa ja pitkäikäisissä tuotteissa. Niiden viehätys piilee niiden ajattomuudessa ja niiden kyvyssä vastustaa muotia. Tuotteet ovat luksus-esineitä niiden symbolisen arvonsa takia.


Helbe Pajarin suunnittelemat tuotteet viestittävät aitoudesta: kun otat tuotteen käteesi tai puet sen päällesi, huomaat miten se koskettaa kaikkia aistejasi. Aitouden lähteinä ovat mm. historiallinen jatkumo, luonnon omat materiaalit kuten ylellinen pellava, lumoava silkki, hienostunut villa ja kotoinen puuvilla


Helpoimmin ja nopeimmin voit tilata tuotteemme suoraan ateljeestamme Korppoosta.
Kaikki tuoteryhmämme ovat saaneet suomalaisen Avainlippu-merkin.

ORARIUM

Orarium-tuotemerkillä varustetaan kirkkotekstiilit ja liturgiset vaatteet. Tähän sarjaan kuuluvat myös kastealbat.

Vernum - Paratiisipukuja ja kirkkotekstiilejä

MATRONA

Matrona on matkamuistojen ja erilaisten korkealuokkaisten piensarjojen tuotemerkki.

Matronamatrona.html

DEISIS

Mallistoon kuuluvat ortodoksiset kastepuvut asusteineen sekä  vainajien vaatemallisto. Bysanttilaisia ja karjalaisia perinteitä jatkava mallisto on myynnissä suoraan Korppoosta.

Deisis.html
Vernum - Paratiisipukuja ja kirkkotekstiilejä


Malliston tuotteista vain osa on esillä näillä sivuilla.
Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä sähköpostitse.

PLANNING TOOL´S

Vernum auttaa sinua menestymään suunnitteluprosesseissa ja tuotteissa.