LINTEUM

Till Linteum-serien tillhör paradisdräkterna, liksvepningar, sockor och kisttextilier.

LEVANDE PRODUKTER

Finsk konstindustri

Vernum erbjuder handgjorda, högklassiga ceremoniella textilier och kläder så som t.ex. paradisdräkter, dopalbor och kyrkotextilier. Dessa produkter finner ni under produktmärken Linteum, Orarium och Deisis. Till våra produktgrupper tillhör också Matrona-kollektionen, som innehåller flera små produktgrupper, som alla berättar om vår historia och förstärker den nordiska och europeiska identiteten. Matrona-produktens förvärvare tar med sig en bit av vår historia - kraft och energi från förfädernas liv. Vi behöver inte så många ting omkring oss, men de föremål som vi har, borde vara betydelsefulla för oss.  


Vi konkurrerar på markanden med våra levande produkter, som har både själ och anda i sig. Produkten och dess budskap visar vägen till Skandinaviens och hela Nordens inspirations- givande och färggranna historia. Helbe Pajaris kreativitet, kunskap och erfarenhet både i kultur och i konsthistoria försäkrar att all design har sina rötter i traditionen. Med Matrona-produkter är det möjligt att konkretiskt känna till hur det förflutna tilltalar oss och öppnar oss till den kollektiva bildvärlden. 


De produkter som Helbe Pajari planerar förmedlar om det äkta. När kunden känner på produkten eller klär den på sig, märks det hur den talar till alla sinnen. Förutom den kulturella äktheten är det något särskilt med naturmaterial såsom luxuöst linne, förtjusande silke, förfinat ylle och hemtrevlig bomull.


Våra produkter beställer ni enklast och snabbast direkt från ateljén i Korpo.
Vi betjänar på svenska, finska och engelska.
                Alla våra produktgrupper har fått den finska Nyckelflagga-märket.


ORARIUM

Orarium produktmärke tillhör till kyrkotextilier och liturgiska kläder. Till den serien tillhör också dopalbor.

MATRONA

Matrona är ett produktmärke till olika högklassiga små serier bl. a. reseminnen.

matrona.html

DEISIS

Till Deisis-serien tillhör ortodoxa kyrkotextilier, dopklänningar och de avlidnas paradisdräkter. Serien följer och fortsätter de bysantinska och karelska kulturtraditionerna.


Våra kollektioner är inte fullständigt framme på våra hemsidor.
Om du blev intresserad, ta gärna kontakt via e-post, så kan vi guida dig vidare.

PLANNING TOOL´S

Vernum hjälper dig med framgång med dina designprocesser och produkter.