LINTEUM

Med Linteum-kollektionen stöder vi den miljövänliga utvecklingen. Alla tyger vi har valt förmultnar eller brinner till aska. Knappar, sytrådar, styvningstyger mm. är alla utvalda med tanke på miljön. En del av materialen har Ökotex - Trygg textilmärket, vilket är till för att främja textilprodukter utan tillsatser.


För varje modell har vi valt material, där tyg och övrigt material stöder varandra. Till alla modeller har vi också valt alternativa materialmöjligheter med färgalternativ. Kläder som kommer tätt intill huden har också kallats ”den andra huden”. Genom dagligen upprepande val av kläder och av- och påklädning har vi skapat en alldeles speciell relation till kläderna. Kläderna och kroppen lever i ett "symbiotiskt" förhållande.

Man kan prata om upplevelsen av tyget med olika sinnen. Vi kan fästa oss vid materialet efter första blicken eller vid första beröringen. Vår hud väljer de material, som känns bra och är bekväma mot huden. Plaggens färg eller materialens glans fäster vår uppmärksamhet. Tygmönster och material kan väcka minnen. Textilmaterialet eller beröringseffekten kan vara en nyckel, som öppnar våra minnen och känslor långt till barndomen. Olika personer fäster sig vid olika material. Man vet precis om man är en ”linnemänniska”, eller älskar silkets vackra glans och fina fall.


Läs mera om paradisdräkter

Tyger och modeller


Kollektionens tyger är naturfiber såsom linne, silke, bomull, rami och ylle och blandningar av dessa. Träcellulosafiber, viskos, som hör till regenatfibren. Vi har totalt ca. 20 modeller (dam och herr).